Loši faktori presovanja terminala (3)

Sat Apr 08 13:13:20 CST 2023

1.Izloženo jezgro

  To znači da se stanje u kojem je jedna ili više žica jezgra izloženo od hvataljke provodnika naziva izloženim žicama jezgra.

  Samo izložena žica jezgra će uzrokovati da žica postane tanja. Osim toga, ako je sklonost kompresije žice jezgre u dijelu za presovanje labava, otpor će se povećati, a da ne spominjemo da će zatezna čvrstoća biti oslabljena. Lakše je pronaći kada je to očigledno, ali u većini slučajeva na dnu, površina dijela za hvatanje može zgnječiti ili slomiti žicu jezgra. Teško je pronaći stanje nove žice za jezgro opisano u sljedećoj napomeni.

  2.Prekomerna izloženost žice jezgra

  Čak i ako je položaj pokrivanja ispravan, ako je izložena veličina žice jezgra predugačka, će uzrokovati prekomjerno izlaganje žice jezgra, loše uklapanje, uklanjanje eksera, lošu instalaciju terminala, itd. Vrlo je vjerovatno da će se to dogoditi.

  3.Žica nije izložena

  Ovo se odnosi na stanje u kojem otvor navoja nije izložen uopšte. To će povećati otpor dijela za presovanje i oslabiti vlačnu čvrstoću.

  3.Neravne jezgre (jezgra izlaze)

  To znači da je otvor žice pritisnut kada žica jezgra nije uredna, i jedna (ili više od jedne) izložene žice je u dugom stanju, što može stvoriti kratak spoj s drugim strujnim krugovima, loše pristajanje i labave eksere. Čekaj loše.